Fisuverkko
tulosta

Kaupunginosaportaali

ADCHelsingin kehittämä kaupunginosaportaali on asukkaiden jokapäiväistä kanssakäymistä ja asiointia helpottava verkkopalvelu. Kaupunginosaportaali on otettu käyttöön mm. Helsingin Kalasatamassa (www.fisuverkko.fi) ja Arabianrannassa (www.arabianranta.fi). Uusimpana portaalina on keväällä 2016 julkaistava www.kruunuverkko.fi Kruunuvuorenrannassa. Palvelu on uudenlainen kaupunginosaportaali, jonka avulla voidaan käsitellä, jalostaa sekä dokumentoida yksittäisen asukkaan tietoja, taloyhtiön keskusteluja ja tallentaa asuinympäristön mahdollisia ongelmia, jotta niihin on helppo reagoida. Portaali soveltuu myös koko kaupunginosan tietojen dokumentointiin.

Kaupunginosaportaalin pääasiallisena kohderyhmänä ovat kaupunginosan asukkaat, mutta palvelua voivat käyttää ja hyödyntää myös paikalliset yrittäjät, yhteisöt, alueella vierailevat ja julkiset tahot, kuten kaupunki tai kunta. Portaali voidaan ottaa käyttöön sekä uusissa että vanhoissa kaupunginosissa.

ADCHelsinki on kaupunginosien käyttäjälähtöisten palveluiden digitalisaation johtava osaaja jonka ydinosaamiseen kuuluu uusien innovatiivisten teknologiaratkaisujen edistäminen. Arjen tarpeiden muuttuessa merkittävästi, tulee digitaalisilla palveluilla olemaan yhä suurempi merkitys myös kaupunginosatasolla.