tulosta

Kaupunginosien digitalisaation kehittäminen

ADCHelsinki Oy siirtyi vuonna 2016 True Motion Oy:n omistukseen. ADCHelsinki Oy:n vahvuus on kaupunginosakehittämisessä, ja erityisesti sen digitaalisten palveluiden kehittämisessä ja toteuttamisessa.

DSC_0017

Kaupunginosakehittämiseen liittyy myös pitkäjänteinen työ ja myös vastuu toimintojen toteuttamisesta. ADCHelsinki ottaa myös vastuun siitä, että uudet palvelut ja tuotteet eivät jää vain hanke- tai suunnitteluasteelle vaan samaan aikaan ratkaistaan ylläpitoon ja hallintoon liittyvät ongelmat. Arabianrannasta on syntynyt malleja kaupunginosakehittämiseen jo vuosien ajan ja niitä on menestyksellisesti monistettu ja otettu käyttöön myös muissa kaupunginosissa. Tällaisia ovat Arabianrannan alueverkko ja www.arabianranta.fi sivustot.

ADCHelsingin henkilöstö ja omistajat ovat olleet Arabianrannan digitaalisten palveluiden kehittämisessä mukana alusta lähtien, ja soveltaneet oppeja muihin uusiin kaupunginosiin, kuten Kalasatama, Jätkäsaari ja Kruunuvuorenranta. Näitä ovat mm. fisuverkko.fi, kruunuverkko.fi, roori.fi, kalastamanimu.fi ja tuleva rode.fi. Lisäksi kehitystyötä on tehty läheisesti erilaisten living lab-mallien kanssa. Mm. www.livinglabs.fi  ja siihen kuuluvat alueelliset kehitysalustat ovat ADCHelsingin tavaramerkkejä.

ADCHelsinki on kaupunginosien käyttäjälähtöisten palveluiden digitalisaation johtava osaaja, jonka ydinosaamiseen kuuluu myös uusien innovatiivisten teknologiaratkaisujen edistäminen. Arjen tarpeiden muuttuessa merkittävästi, tulee digitaalisilla palveluilla olemaan yhä suurempi merkitys myös kaupunginosatasolla.